Over ons

Mijn foto
Twee leerkrachten van de Gemeentelijke Secundaire School Munsterbilzen gaan op vrijdag 30 maart 2012 met de trekfiets voor het goede doel naar Santiago de Compostela. Zij maken hierbij een fietstocht van 2000 km op 2 weken tijd. Tijdens deze periode verlaten ze hun gezin op het thuisfront voor het steunen van gezinnen in nood.

Dag 1: Vrijdag 30 maart 2012

Na een gezellige Paasbrunch, georganiseerd door de school in Munsterbilzen en een fijne toespraak, gaf Mijnheer de Directeur de eerste stempel voor vertrek aan Luc en Kris.
Om 11u15 werd het startschot gegeven en reden de twee dappere mannen de polyvalente zaal uit!
De eerste, en gelukkig, kleine probleempjes doken al snel op. Kris moest nog even langs de bank voor wat centen onderweg. Niet veel later bedacht ik mij dat we hadden afgesproken dat Kris het fototoestel mee zou nemen op zijn tocht. Waarom stond ik dan in hemelsnaam er nog mee in mijn handen op de parking? Gelukkig kon ik ze tegemoet komen op de Steenweg Hoeselt- Tongeren. De kinderen vol bewondering op de achterbank dat hun papa al zover zat! 
Luc had wat problemen met zijn fietsband en na enkele keren pompen besloten ze een nieuwe band te steken. Na 115km kwamen ze aan in Dinant waar ze een slaapplekje zochten. Een hotel was te duur en zo werd het een kamer boven een cafè "zonder bier". De baas stond achter de toog maar er zat geen kat in zijn cafè. Of dat willen ze ons graag wijsmaken!? Na een spaghetti en een goeie donkere zijn ze dan in hun bedje gekropen!  

Kris Els en de dochters.
Luc met zijn vrouw en dochter. Zijn 2 zonen konden er niet bij zijn.

Toespraak van mijnheer Derwael


De directeur tekent en zet een stempel in hun boekje.

Daaaaaaaaaag!

Luc de eerste avond!




4 opmerkingen:

karlien zei

Gijs suggereerde me om onderstaand verslag te lezen (op website van Zuid-Limburgse triatlonclub). Hier volgt een kopie vd waardering door een clubgenoot!
grtjs,
karlien

Luc en Kris op weg naar Compostella!

Luc Pinsart (en zijn collega Kris) is vandaag aan een bewonderenswaardige inspanning begonnen!

Laat ons eerlijk zijn! We kennen Luc niet als de man die tijdens wedstrijden de scherpste tijden op de tabellen zet. Maar we kennen hem wel als de man die de lange inspanningen niet schuwt en met veel doorzettingsvermogen en karakter de finish bereikt!

Deze eigenschappen zal hij de volgende twee weken nodig hebben want hij is vertrokken voor 2.000km met de fiets. Niet met een ultralichte racefiets! Neen met een 'gewone' fiets inclusief bagage! (in totaal 50kg)
En zijn wij al trots dat we in deze periode misschien wel 1.000km in een maand fietsen. Zij plannen 2.000km in twee weken!!!

De reis gaat dus naar Santiago De Compostela en wordt gereden voor een goed doel.
Kort voor de middag(vrijdag 30/03) zijn beide leerkrachten uitgewuifd vanuit hun school in Munsterbilzen. Niet helemaal zonder pech is het duo vandaag toch al meer dan 100km verder geraakt. Hun eerste slaapplaats was Dinant!

Wie de lotgevallen van beide fietsers wil volgen kan dat op:

www.gsm-opwegnaarcompostela.blogspot.com

Wij wensen Luc en Kris alvast veel succes en zullen in deze rubriek zeker nog eens terugkomen op dit knappe initiatief!!

(te lezen op www.zltc.be)

de wielertoeristen van GSM zei

Hey,fijn verslag! We mogen trots zijn Karlien!Hopelijk blijven ze de moed erin houden! Ik geloof er alvast in! ELS

Anoniem zei

Ik ben fier dat ik zo een broer heb, die er de moed en de kracht voor heeft om met de fiets naar Compostela te fietsen.Succes aan alle twee. Groetjes Nadia.

Anoniem zei

Wij zijn fier dat we zo'n papa hebben die zo iets durft en kan doen!
go papa!!! go luc!!! ze halen het wel!!!
de raddoukes van millen.