Over ons

Mijn foto
Twee leerkrachten van de Gemeentelijke Secundaire School Munsterbilzen gaan op vrijdag 30 maart 2012 met de trekfiets voor het goede doel naar Santiago de Compostela. Zij maken hierbij een fietstocht van 2000 km op 2 weken tijd. Tijdens deze periode verlaten ze hun gezin op het thuisfront voor het steunen van gezinnen in nood.

Dag 6: Woensdag 4 april 2012

Gisterenavond zaten de wielertoeristen op de blog, ze hebben een reactie proberen plaatsen. Dit is niet gelukt omdat ze met een Franse weergave zaten. Maar als ze later nog eens internet hebben zullen ze weer proberen! Hun Frans wordt elke dag beter dus er is hoop... 
De man waar ze logeerden was de burgemeester van het dorpje. Hij was een dokter op pensioen en vond de foto van Kris zijne voet zeer interessant. Hij bewonderde Luc voor zijn werk! Deze morgen vertrokken ze samen op pad. Na 1.5 km rijden merkte Kris dat hij zijn helm vergeten was. Ik hoor jullie al roepen: "Typisch Kris". En ja, hij is nog steeds dezelfde! Dus Kris terug en zo deed hij vandaag 3 km meer dan Luc. Soit, zo'n ramp vond hij het nu ook weer niet. (ook typisch Kris) In de voormiddag viel de rit goed mee ondanks de "heuvels". Later kwam er veel tegenwind, nog meer berg op en berg af en voor de regenbui was hun regenhoes geen overbodige luxe. Ze zullen vanavond vroeg in hun bedje kruipen want het was een zware dag die hun echt wel moeite heeft gekost. Een zware rit van 149 km. Ik heb hun gevraagd of ze morgen de 1000 km zullen halen. We willen elke dag in de 140 km rijden zei Kris mij! "Awel," zei ik " 149 km en je hebt de 1000!" Mmm, vonden ze precies wel aantrekkelijk! Het hangt van het weer (ze zijn bang voor de regen de komende dagen) en de route af. Ik vind het alvast spannend... Ze zitten nu in een klein hotel met enkel het nodige, een andere keuze hadden ze niet. Doch zijn de heren zeer tevreden! Voor het vele zweet dat ze verliezen drinken ze cola en limonade, af en toe een biertje en vanavond wordt het spaghetti.

Bij de burgemeester.



PS Hun routebeschrijving voor vandaag klopt niet zo goed als anders. Het kan nooit heel juist zijn maar ongeveer klopt het anders wel. Nu zitten ze in Rubbec juist onder Chauvigny (dat kan je wel zien op de kaart)

3 opmerkingen:

Ann zei

Awel heren, terwijl wij op ons ... ... liggen te genieten van de paasvakantie trotseren jullie door weer en wind, kilometer na kilometer.
Doe mijn hoed voor jullie af. Op naar de 2000 en ik ben er zeker van dat jullie morgen de 1000 kilometer zullen halen!
Morgen zal ik net als alle dagen voorheen even een kijkje nemen hoe het met jullie gaat.
Geniet nog van jullie trip en tot snel.
Vrouwtjes jullie hebben een ventje (en papa) om trots op te zijn.
Groetjes
Ann Panis

Pjer en Maria zei

Dag Kris en Luc

Dagelijks volgen we jullie tochten op weg naar Compostela.
Wij wensen jullie nog veel zon en geen te lastige beklimmingen en een even goede tweede helft van de tocht.
Nog vele groetjes
van Nonk Pjer en Meter Maria

Toon zei

we volgen jullie vorderingen dagelijks, wat een belevenis, zo'n tocht...
chapeau mannen!
Toon