Over ons

Mijn foto
Twee leerkrachten van de Gemeentelijke Secundaire School Munsterbilzen gaan op vrijdag 30 maart 2012 met de trekfiets voor het goede doel naar Santiago de Compostela. Zij maken hierbij een fietstocht van 2000 km op 2 weken tijd. Tijdens deze periode verlaten ze hun gezin op het thuisfront voor het steunen van gezinnen in nood.

Dag 13: Woensdag 11 april 2012

Onze twee fietsvrienden!

Luc met Fred!
Vandaag troffen Kris en Luc op hunne weg Fred aan. Fred was een jonge man van Antwerpen, ongeveer van de ouderdom van Luc. Hij was alleen op tocht met dat verschil dat Fred geen werk heeft en dus alle tijd heeft om de tocht te doen. Minder kilometers, meer rusten of een dagje niet fietsen kan voor hem allemaal. Voor Kris en Luc zijn deze dingen net omgekeerd. En rusten zit er zeker niet in! Fred vroeg of hij een tijdje mee mocht rijden om alzo eens niet de wind in het gezicht te hebben. Kris en Luc wisselen heel vaak af, eens Kris van voor en dan fietst Luc weer op kop,... en alzo maken ze het toch wat doenbaar! Dus met drie man rijden ze verder. Daar Fred tijd had, nam Fred ook regelmatig de telefoontjes op die hij kreeg. Vooral Kris was dat moe en heeft toen tegen Luc gezegd: "we zullen een verzetje hoger zetten, dan laten we hem op die manier achter". Luc vond dat eigenlijk niet kunnen maar ze hebben dat zo gedaan. Als dat maar niet weer boeten wordt,... Luc en Kris hadden op de eerste plaats het voordeel van 6 verzetten meer (zij hebben er 24) te hebben, maar toch chic dat ze dat toch nog kunnen na zoveel dagen fietsen! Fred was wel een vriendelijke man maar met een derde man rekening houden vraagt ook tijd! Zoals ik al schreef blijft de wind hen volgen en ook regenbuien hebben ze weer over zich heen gekregen. Na 141 km (en dat is geen schrijffout) zijn ze aangekomen in La Baneza, ze zochten er erg lang achter een goedkoop hotel. Eerder schreef ik dat onze twee vrienden liever passen voor de slaapplaatsen met Pelgrims omdat ze op de eerste plaats bang zijn slecht te slapen en dat is iets dat ze zich zeker niet kunnen permitteren dus ik kan ze alleen gelijk geven. Morgen moeten ze het over het Leon-gebergte. Dit zal, volgens ons weervrouwtje Karlien, met Noorderwind zijn. En dat valt mee want de wind die ze nu hebben komt uit het westen (wind op kop). Met Luc zijne knie is het "gelukkig" nog steeds hetzelfde. Langs het Cruz de Ferro (een eeuwenoud monument op de camino) komen de mannen niet. Dit omdat ze die berg willen omzeilen, (tijdgebrek) maar hun stenen (die ze hier eigenlijk naar traditie achter kunnen laten) gaan ze achter laten in Compostela.  

6 opmerkingen:

Anita Bollen zei

Dag Luc en Kris

Ik ben blij dat ik na 5 dagen jullie blog weer kan lezen. Wij zijn ook in Spanje geweest, maar hebben de gemakkelijke weg maar gekozen: het vliegtuig. Het is zeer leuk om via deze weg jullie avonturen te volgen. Merci Els.
Wij zijn enorm onder de indruk van jullie prestaties. Succes met de laatste kilometers en tot maandag.

Patrick en Anita

Anoniem zei

Bedankt voor jullie gezelschap en wens jullie nog veel succes met jullie onderneming
Jammer dat ik geen afscheid kon nemen maar toch knap
Fred uit Keerbergen

Anoniem zei

Bedankt voor jullie gezelschap en wens jullie nog veel succes met jullie onderneming jammer dat ik geen afscheid kon nemen maar het was jullie kueze !?
Maar toch knap dat jullie dit doen
Fred uit Keerbergen

Anoniem zei

Hoi Luc en Kris,

Geweldig hoe jullie dat doen, en dan nog dikwijls in slechte weersomstandigheden. Als ik er al eens ooit aan dacht om dit ook te doen (of gedeeltelijk), dan beginnen de twijfels nu wel heel erg hard hun kop op te steken.
Nog 2 of 3 dagen doorbijten tot de eindmeet.
Ik vraag mij af of dit geen (wereld-)record is, zo'n tocht, meer dan 2000 km volledig met de fiets, gepakt en gezakt, in 15 dagen. Heeft iemand dit al geëvenaard?
Ik wil wel voor deurwaarder spelen :)

Treesje

Thieu zei

Dag Kris en Luc,

Fenomenale prestatie. Nog even doorzetten en dan komen jullie probleemloos aan in Compostella! Jullie zullen er met veel plezier aan blijven terugdenken!

Thieu & Marleen

de wielertoeristen van GSM zei

Hey Fred,

Vanavond heb ik Kris nog aan de lijn gehad. Hij zei dat het meer zoiets was van: "Het fietsen gaat nu goed, zullen we even doortrappen. Ze zijn dan ook zeer blij met hun kilometers want ze moeten hun vliegtuig op tijd halen!
Ze wensen u nog een hele leuke trip en beter weer dan zij tot nu toe hadden!
Ze hopen u zeker nog eens tegen te komen en een pint te kunnen drinken!

Groeten van ELS (vrouw van Kris) en van Luc en Kris