Over ons

Mijn foto
Twee leerkrachten van de Gemeentelijke Secundaire School Munsterbilzen gaan op vrijdag 30 maart 2012 met de trekfiets voor het goede doel naar Santiago de Compostela. Zij maken hierbij een fietstocht van 2000 km op 2 weken tijd. Tijdens deze periode verlaten ze hun gezin op het thuisfront voor het steunen van gezinnen in nood.

Dag 14: Donderdag 12 april

Zomaar doorfietsen vonden Elke, Laura, Mirthe en Merel toch niet lief van hunne papa. Ik heb hun uitgelegd dat het meer "een ingeving van het moment" was en zeker geen smerige streek. Het is ook dankzij die vastberadenheid van de twee mannen dat ze op tijd op hun vliegtuig zullen zitten zondagavond (22u55) te Compostela! Inderdaad daar kunnen we nu over beginnen dromen,... Ze vliegen eerst naar Barcelona en van Barcelona (om 6u45) richting Zaventem, waar ze maandag 16 april zullen landen om 8u50. Daar zullen wij trots onze mannen, papa's, schoonzoon... opwachten. Ook hiervan zal verslag op de blog volgen! Genoeg gedroomd! Terug naar vandaag! Zoals waarschijnlijk mensen hebben gezien bij "waar zitten ze op hun weg?", maken ze een gekke bocht. Dit doen ze omdat ze niet weeral langs de autostrade willen rijden. Als je vandaag kijkt lijkt het alsof ze terug gefietst zijn vanwaar ze kwamen. Maar dat klopt dus niet. Alzo begonnen Luc en Kris na een licht ontbijt van beschuitjes met gelei (dat was alles wat ze kregen!) aan de zeer steile beklimming van het Léongebergte van een 25 km. Tegen de avond hebben ze nog een berg gedaan van een 25 km hoog die je kan vergelijken met de Pyreneeën zei Kris. Veel tegenwind (toch maar weer), af en toe wind mee, regenbuien en zon brengt hun 138 km verder. Doordat het vanavond is beginnen sneeuwen in de bergen in Spanje hebben ze nu echt alle soorten weer gehad. Bij de sneeuw stond Kris onder de douche maar doordat hij eerst de koudwaterkraan dicht draaide kwam er echt héél heet water uit de kraan! Hij verschoot en viel achteruit op de rand van het bad! Een slag! Gelukkig kwam hij er met de schrik van af! Als ze morgen om 4u vertrekken kunnen ze tegen de avond, 170 km verder zitten in Compostela. Maar dat gaan ze niet doen!!! Ze voorzien morgen wat langer te liggen en een 120 km te doen! Dan rest hun zaterdag de laatste 50 km van de 2093 km (als er geen omweg bijkomt)!

                               Er zijn 2 foto's bij gisteren bijgekomen!

5 opmerkingen:

karlien zei

Het einde is in zicht!
Niet alleen voorzichtig zijn op de weg mannen! Ook in de douche! Of was dat Kris z'n laatste boetedoening;-)?

Bij route 13(Ponferrada - Melide 162km), zie je na 50km de piek vd berg. Morgen start hun dag boven op die piek op 1118m!
Voor de verandering zullen ze in de regen fietsen...
De laatste loodjes, maar ze zien het zitten!
(ruiken de stal/kathedraal:-)

nog efkes durbijte!
karlien

Anoniem zei

awel Luc en Kris,jullie doen dat geweldig ! zo recht op het doel af, zo zonder omzien of complimenten, zo door alle weer en door berg en dal!Voor ons hebben jullie al een heirbaan gelegd van hier tot ginder, dat ene steentje daar neerleggen is bijkomstig,gooit het maar van vares in de goede richting :)Wij zijn allemaal bijzonder fier op jullie!
Goede aankomst in Compostela en goede thuiskomst!
Liesbeth&C°

Miranda zei

Och Kris toch! Vallen in bad precies of ik dat nog al eens heb gehoord van je of was dat toen in de douche :-) Houd de moed erin, nog even en jullie zijn er!
Fantastisch!!!
Gr. M-E-J

Marco Velo zei

Luc en Kris,
Met veel belangstelling heb ik jullie tocht gevolgd. Een prachtige prestatie!!
Zeker op dat zware parcours dat bijkomend dan nog eens gekruid wordt met slecht weer en zware tegenwind! Het doel is nu wel heel dicht bij dus nu moet het wel lukken.
Nog even volhouden en ook in die laatste kilometers nog heel alert blijven natuurlijk. (Maar dat moet je als fietser altijd…)
Tot binnenkort!

Jean Petry zei

Luc en Kris, inderdaad, dit was misschien wel de zwaarste rit van van de ganse reis. Zeker de Cebreiro. Nog een lange afdaling en enkele heuveltjes en Santiago komt in zicht.Nu is het genieten geblazen tot Santiago.