Over ons

Mijn foto
Twee leerkrachten van de Gemeentelijke Secundaire School Munsterbilzen gaan op vrijdag 30 maart 2012 met de trekfiets voor het goede doel naar Santiago de Compostela. Zij maken hierbij een fietstocht van 2000 km op 2 weken tijd. Tijdens deze periode verlaten ze hun gezin op het thuisfront voor het steunen van gezinnen in nood.

Dag 15: Vrijdag 13 april

Het vallen op de rand van het bad heeft Kris toch nog mogen voelen vandaag. Het kunnen de spieren zijn of een rib,... Maar het fietsen ging (het lachen daarentegen)! Ze vertrokken om 9u in de sneeuw berg af, eens onder was het regen. Nu hebben ze echt in alle soorten weer gereden! De rest van de dag heeft het in totaal een 10 tal minuten niet geregend, wat hun moraal naar een dieptepunt heeft gebracht! In de namiddag zijn ze even gaan schuilen in een buskot voor de gietende regen. De weg was op en af, op en af, wat niet meer zo zwaar was, maar door enkel een sober ontbijt van 2 cakejes en een middagmaal van een broodje met een saussice vroeg ook deze weg wat extra inspanningen. Vanavond slapen ze in een klein hotel in Melide, 113 km verder, waar ze hun drijfnatte kleren en schoenen kunnen drogen en hun wasje doen. En...de laatste plaat die ze vandaag tegen kwamen was: Compostela 54 km! Morgen zijn ze er...

De was hangt alvast te drogen...

Rond de middag...

7 opmerkingen:

Josette zei

Geweldig, de laatste kilometers zitten er bijna op.
Dat nat worden is nog zo erg niet, een tip om jullie schoenen te drogen:
steek er voldoende krantenpapier in, dan zijn ze vlugger droog.
Tot volgend week mannen en een veilige terugreis.
Josetje Colla

Anoniem zei

Het bijna onmogelijke is door jullie twee verwezenlijkt, de grenzen zijn door u degelijk verlegd , niets is onmogelijk geworden. Dat de laatste kilometers een triomftocht mogen worden en nog een behouden terugreis.
groetjes
Willy en Paula

Josette zei

Ben enkele dagen op vakantie geweest maar ben weer blij om te volgen waar jullie zitten. Elke dag met spanning jullie blog lezen en maar duimen dat jullie het halen. Nogmaals een dikke proficiat mannen!

karlien zei

enkele losse aanvullingen...

Hoe krijg je mensen in de paasvakantie dagelijks aan hun pc..?

Dit is een prestatie om U tegen te zeggen, ik denk dat niemand jaloers hoeft te zijn op hun 'afzien' en nog minder op het weer!!

Luc verkiest de triathlon van Embrun boven 'fietsen naar Compostela'...wil wat zeggen.

De mooie vergezichten vanuit de Pyreneeën had ik ook wel willen zien...is wat anders dan Blokkes hierachter ;-) Niet? Willy?
Het is hun allemaal héél erg gegund!!!

Weervrouw spelen was niet moeilijk. Enkel wat nuanceringen aanbrengen: miezerig, buien, regenvlagen, lokale neerslag, stortregen, 100% regenkans (was vandaag), 95% regenkans (is morgen!).
Goed dat ze beiden zo overtuigd zijn om het te halen...
Ligt er een magneet aan de kathedraal van Compostela??

nog veilige laatste kms mannen!
karlien

Anoniem zei

Terwijl ik hier een reactie aan't typen ben zullen de twee compostela (st)rijders wel ene dikke Leffe aan't drinken zijn tegenover de kerk in het stamcafé van de Spaanse kerkgangers !
Ik veraonderstel dat de Paus hen volgend jaar tijdens de Paasmis zal zalig verklaren voor hun prestatie! Ambiorix van Tongeren zou deze inspanning nooit kunnen realiseren. Wij onthouden alleen de leuke momenten! Wij verwachten U volgende week terug in Limburg, streek van kleine heuvels, zachte bedden, lekker eten, verstaanbare taal,vriendelijke mensen, land van honing en lekker bier, ...etc.

Nogmaals chapeau mannen!!!!!

Marcel GEELEN

Ann Ketelslegers zei

dit is een prachtige prestatie.
Een ervaring die niet te evenaren is. Ik kan mij enkel aansluiten met al de andere bewonderaars, PROFICIAT!!! CPAPEAU!!! RESPECT!!!

Ann en Bert

Ann Ketelslegers zei

CHAPEAU