Over ons

Mijn foto
Twee leerkrachten van de Gemeentelijke Secundaire School Munsterbilzen gaan op vrijdag 30 maart 2012 met de trekfiets voor het goede doel naar Santiago de Compostela. Zij maken hierbij een fietstocht van 2000 km op 2 weken tijd. Tijdens deze periode verlaten ze hun gezin op het thuisfront voor het steunen van gezinnen in nood.

Dag 16: Zaterdag 14 april 2012

Zoals Karlien in een reactie schreef: "Hoe krijg je mensen in de paasvakantie dagelijks achter hun pc?" Toch wel knap dat onze mannen ook dat klaar hebben gekregen! Want ja hoor: ZE HEBBEN HET KLAAR GEKREGEN: ZE ZIJN AANGEKOMEN BIJ DE KATHEDRAAL!!! Vanmorgen om negen uur vertrokken ze richting einddoel met nieuwe moed! Al vlug (om precies te zijn om 10u) stonden ze weer te schuilen voor de regen! Kris zegt altijd wat het weer betreft: "Je krijgt wat je verdient!". Nu is het duidelijk dat we niet dankzij hem zo'n schoon weer hadden op onze communiefeesten! Haha! Toch gingen ze weer moedig verder en later zijn ze binnen gewipt bij de luchthaven voor wat praktische informatie. Hun fiets kan morgen niet zomaar mee op het vliegtuig, vandaar... Toen daar alles duidelijk was zetten ze hun tocht verder en reden hun laatste 58 kilometers naar finaliteit! Deze twee moedige, sterke, knappe en dappere (en nog zoveel meer) mannen kregen op vrijdag 30 maart in de Gemeentelijke Secundaire School Munsterbilzen het startschot om 11u15! Nu, 15 dagen later zijn ze aangekomen bij de Kathedraal in Santiago de Compostela na 2094 km om 14u45! Hier kan ik geen woorden voor bedenken, als je weet dat ze heel veel slecht weer te incasseren hebben gehad, geen enkel dag rust hebben genomen, gepakt en gezakt met fietsen van om en bij de 50kg reden en met al hun andere kleine en grotere (Luc zijn knie) zorgen dit hebben bereikt, kunnen we hier alleen op zeggen: 
                                                                            RESPECT! 
Ze mogen fier zijn op hun eindzege!!!

We willen even van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te danken voor de steun die onze mannen kregen bij zowel hun voorbereidingen, hun vertrek als hun tocht. De telefoontjes, berichtjes, reacties en alle andere vormen van steun deden enorm veel deugd en heeft hun gesterkt om door te gaan. Ook de mensen die zonder enige omweg lieten weten dat "het hun zeker niet zou lukken!" heeft hen ergens sterker gemaakt. Dank jullie wel!
We wensen dat deze prestatie ook anderen de kracht zal geven om te vechten voor je dromen en ervoor te gaan, hoe onmogelijk het soms ook lijkt en hoe zwaar het ook moge zijn! Dan zal deze tocht niet alleen voor Luc, Kris en hun gezin een overwinning zijn! 
Karlien en Els  

Morgen meer nieuws...want wat doen ze daar nog de hele zondag...?

RESPECT!!!!


 

28 opmerkingen:

Ann Ketelslegers zei

yes, yes, yes
ze hebben hun doel bereikt.
GEWELDIG mannen
proficiat Luc en Kris.

Miranda zei

Ei vet man!!!!!!!!!!!!
Een dikke proficiat aan beiden!!
Dikke zoen voor de geweldig prestatie!
Geniet er nu maar van want dat hebben jullie vierduizenddubbel en dik verdiend!
Groetjes Miranda Erwin Jester

Anoniem zei

Hiep hiep hoera. Jullie zijn aangekomen. Een hele dikke proficiat aan jullie beiden. Wie zou het van Kris 2 jaar geleden verwacht hebben? En zie nu wat een prestatie. Dit verdient alleen een hele grote bewondering.
Nu nog veilig en wel terug thuis komen.
Geniet van jullie vrije dag in Compostella.
Groetjes
Bamskes

Katleen Vos zei

Bij deze finale hoort een heuse Vossenpolonaise op "dos Cervezas por favor!" Hiep hiep hoera, dat hebben jullie schitterend gedaan!
Nog een behouden thuiskomst!
Katleen & co.

Katrijn zei

Yes!!!
Ik ben fier op u, papa, en op Kris!
Geniet van de laatste momenten ginder! Tot maandag.

Anoniem zei

goed gedaan jongens en nog een goede reis terug

Jean Petry zei

Een hele dikke proficiat. Twee weken fietsen met pak en zak. Zeker in Spanje met een grote moeilijkheidsgraad. Veel regen, zelfs sneeuw en vooral het ergste veel wind op kop. En dan in die kleine hotels soms een karig ontbijt en dan doorweekte schoenen en soms nog half-natte kleding aantrekken. Ik kan er in komen dat ge 's avonds met weemoed het bed inkroop als ge aan u warm huisje met vrouwtje en kindjes dacht. Maar nu euforie! Kris, ik denk dat gij de 4° Millenaar zijt die Compostela met de fiets bereikt. Proficiat. En gij Luc (ik ken u niet persoonlijk) maar ik bewonder u wel dat gij zolang hebt doorgezet ondanks uw kniepijn. Eerlijk gezegd: ik had bang dat het zou verergeren en dat gij het niet zou halen. Proficiat. Deze reis gaat ge nooit vergeten en is misschien uw mooiste reis ooit.
Mijzelf en Jeanny hebt ge 's avonds gedurende 14 dagen goed bezig gehouden met de landkaart voor ons. Eigenlijk voor ons is het een beetje spijtig dat het gedaan is maar voor julie: GENIET ERVAN.

Noben Marie-Jeanne zei

Een heel dikke proficiat.
Jullie hebben alle moeilijkheden overwonnen. Jullie zijn gegaan voor een droom.
Super straf van jullie.
Kom goed thuis na deze schitterende prestatie.
Tot op school!
Groetjes
Marie-Jeanne

Paul zei

Ook een dikke proficiat van Bomma Gusta en Walter!
Natuurlijk ook van ons. Heren, jullie hebben dat fantastisch gedaan.

Yvonne en Paul

Inge Martens zei

Dikke proficiat!!!!
Er is nog hoop, er bestaan nog echte mannen!!!! :-)

Danny zei

geweldige prestatie mannen,
jullie mogen terecht fier zijn op jullie prestatie.
Ik kijk er nu al naar uit om in de leraarskamer de sappige verhalen te horen. :-)

Groetjes Danny, Sandra en de kids

Anita Bollen zei

Hoi Kris en Luc

Dikke, dikke proficiat!
Geniet nu maar van die laatste dag in Spanje. Ik ga de blog wel missen. Tot maandag.

Patrick en Anita

Anoniem zei

Kris en Luc
Jullie hebben mijn bewondering en mijn gelukwensen. Echte doorbijters zijn jullie! We zullen jullie maandag hartelijk welkom heten. Geniet nog van je rustdag! Welgemeende groeten, ook aan vrouw en kinderen.
Rudy Van Espen

ingrid en co zei

Awel een dikke proficiat van ons allemaal ferm mannen van de vandormaels.vele groetjes.

Luc zei

IK dacht als die mannen boven op Boirs-berg geraken dan komen die schoon met de staart tussen hun benen terug. En zie nu eens, bijna 2100km. Ne mens kan zich nogal eens vergissen hé!!!Proficat allebei!!! Ik doe het jullie niet na, en ik denk de meesten onder ons niet. Els en Karlien ook bedankt voor de mooie blog.
Safe trip home.
Groetjes
Luc Degens

Treesje Ketelslegers zei

Proficiat!!!

Dit is een geslaagde Luctesterom- en Kristesterom-uitdaging!
Dat zijn nog eens mannen met karakter!

Geniet van je prestatie.
Een dubbel en meer dan 2000-maal dikke proficiat.

Wij wachten op de (straffe) verhalen, foto's en film. Wanneer houden jullie een voorstellingsavond?

Treesje Ketelslegers
(schoon-)zus van Luc en Karlien

karlien zei

gelezen op de www.zltc.be:

Pain is temporary! Pride is forever!

Dat moet zowat de samenvatting van het gevoel zijn waarmee de twee Compostella fietsers vandaag (zaterdag) hun doel bereikt hebben!

Luc en Kris hebben het inderdaad niet cadeau gekregen. Vooral het weer heeft hen parten gespeeld. Zowat alle weerfenomenen hebben ze moeten trotseren. Was het parcours al niet zwaar genoeg dan zat die verdomde wind nog eens tegen. Diezelfde wind joeg hun meermaals striemende regen in het gezicht. Eerder deze week maakte de regen, tot overmaat van ramp, dan ook nog plaats voor sneeuw.

Voor Luc kwamen er dan die pijnlijke knieperikelen nog eens bij! Neen, over rozen ging hun tocht duidelijk niet. Maar dat alles maakt de beleving bij het behalen van het doel nog intenser. Onze clubleden die ooit een volledige triatlon beëindigden weten perfect hoe dit voelt!

In 15 dagen hebben de twee fietsers de 2.094km lange klus geklaard! Heel even hebben ze de tijd om ter plaatste nog wat te genieten om dan zondag , later op de dag, terug naar huis te vliegen.

Luc en Kris: proficiat met jullie prestatie! Chapeau!!

Geplaatst op 14-04-2012

karlien zei

aan Luc Degens,
bedankt, maar de eer voor het blog gaat volledig naar Els en Kris.
Els heeft daar uren tijd ingestoken!

Je had je inderdaad wat vergist ivm Boirs-berg...;-) maar dat kon je niet weten (zijn ze die eigenlijk overgereden??). Els en ik kennen onze mannen en verwachtten ons zowat op een volledige paasvakantie alleen met de kinderen...
Ben blij dat ze er 'ongehavend' geraakt zijn en zal maandag nóg blijer zijn!!
grtjs,
karlien

Gijs Pinsart zei

goeie, kom nu ma naar huis, de geite hebbe honger

Daniël zei

Een prachtige prestatie mannen, dikke proficiat! Een welverdiende rust en enorm veel respect, dat verdienen jullie!

Anja,Daniël,Jens en Lien

de wielertoeristen van GSM zei

* Het blog heeft inderdaad veel tijd gekost (gemakkelijk had ik op die tijd filosofie kunnen leren)maar ik heb het met veel liefde gedaan, ik doe het graag en het heeft mij geholpen om het gemis te overbruggen...en als ik eerlijk ben deed ik het ook voor mezelf want jullie reacties lezen en de complimenten die ik krijg doen ook héél veel deugd want het is toch lang hoor, 17 nachten zonder ventje...
* Ook wij, vrouwen zijn complementair. Karlien wist precies waar onze mannen gingen fietsen en was de mannen hun weervrouwtje. Ze deed dat op zo'n manier dat ze elke dag wisten wat verwachten en kregen er de steun bij!
*Vanaf de dag dat Kris het voorstel deed heb ik direct geloofd dat hem dat zou lukken. Kris en Luc zijn geen mannen die zomaar aan iets beginnen. Natuurlijk moesten ze ook een portie geluk hebben en daar heb ik wel van wakker gelegen!
*En ja, ik hou mij vast voor de volgende paasvakantie...

Lambert Lecoque millen zei

Ik kan alleen zeggen; eene hele dikke proficiat aan jullie beide, sterk gedaan mannen !!

Bea zei

Luc en Kris, een hele dikke proficiat voor jullie krachttoer. Door regen en tegen de wind hebben jullie de 'heilige' plaats bereikt! Dit is geweldig!
Groetjes
Bea

Anoniem zei

Respect en nog eens respect, nog ne dikke proficiat, we hebben twee weken uitgekeken naar deze blog;
We kijken uit naar de verhalen in de komende week.
Chapeau
Groetjes
willy, paula en de kinderen

Anoniem zei

Er bestaan niet genoeg superlatieven om de inzet en prestaties van Luc en Kris te bejuichen en ook van de blogkolumniste en de weer-ondersteunende vrouw en kids op het thuisfront.
Leg deze echte mannen maar eens goed in de watten want het zijn geen watjes:) !
Goede thuiskomst allemaal samen en geniet ervan.
DIKKE PROFICIAT ALLEMAAL !
Liesbeth&volk van Zolder

Heidi zei

proficiat mannen!! super gedaan
tot maandag

Anne D. zei

Wat een prestatie! Een heel dikke proficiat waard!

Anoniem zei

Dikke proficiat aan Luc en Chris. Vol bewondering hebben we jullie via de blogg gevolgd. Hier doen wij onze hoed voor af !
Superformidabelfantastisch ! Een beter woord kunnen we voor deze prestatie nie vinden!

ECHT Vet !!

Groetes Geert en Kristel Joke en Tim