Over ons

Mijn foto
Twee leerkrachten van de Gemeentelijke Secundaire School Munsterbilzen gaan op vrijdag 30 maart 2012 met de trekfiets voor het goede doel naar Santiago de Compostela. Zij maken hierbij een fietstocht van 2000 km op 2 weken tijd. Tijdens deze periode verlaten ze hun gezin op het thuisfront voor het steunen van gezinnen in nood.

Zondag 15 april 2012

Wat langer slapen en een stevig ontbijt vonden de mannen heerlijk! Van de baas van het hotel kregen ze een emmer en water om hun fietsen te poetsen. Deze konden ze mooi opbergen in het radiatorhok terwijl ze naar de mis in de Kathedraal gingen. (op aanraden van Karlien) Indrukwekkend, echt de moeite, kandelaars die door de lucht zwieren... Hierna zijn Kris en Luc lekker rustig, op hun gemak gaan eten! Ze namen hun tijd. Een beetje in de stad rondhangen, iets drinken en weer iets drinken! Vooral héél veel gegeten, zeiden ze! Dan zijn ze naar de luchthaven gefietst om 18u waar ze een uurtje later aankwamen (13km), ook hiervoor namen ze hun tijd... Hier aangekomen moesten ze hun fietsen uit elkaar draaien. Het kleine stuur en de pedalen moesten ervan af, het zadel en het stuur moesten lager, het stuur werd 90° gedraaid en dan werden hun "fietsen" in folie gewikkeld. Ook hun fietszakken werden zo ingedraaid. (zie foto) Ze houden een kleine fietstas als handbagage voor portemonnee, slaapzak, tandenborstel en andere kleine spulletjes. 
Om 22u55 vertrekt hun vliegtuig richting Barcelona en daar zullen ze de nacht doorbrengen in de luchthaven om terug naar Brussel te vliegen om 6u45. (wij zitten dan op onze trein!) Ik vermoed dat wij rond 12u of 13u in Bilzen station terug zullen zijn met onze mannen! Ze willen het graag doen zoals in de goed-nieuwskrant stond en hun fietsen weer in elkaar draaien om van Bilzen station samen naar school te fietsen! Zo zeggen ze nu... 
Hoe het allemaal werkelijk zal lopen kunnen jullie morgen zelf zien of lezen op deze blog! Later zullen jullie ook de kans krijgen om een "dia-avond" bij te wonen met de kleurende  verhalen van de heren zelf! Dit zullen ze regelen zodra ze tegoei thuis zijn en ook dat zal Kris jullie via deze Blog laten weten! 

Geen opmerkingen: