Over ons

Mijn foto
Twee leerkrachten van de Gemeentelijke Secundaire School Munsterbilzen gaan op vrijdag 30 maart 2012 met de trekfiets voor het goede doel naar Santiago de Compostela. Zij maken hierbij een fietstocht van 2000 km op 2 weken tijd. Tijdens deze periode verlaten ze hun gezin op het thuisfront voor het steunen van gezinnen in nood.

Dag 4: Maandag 2 april 2012

De eerste sms kreeg ik vandaag op het moment dat ze bij de Eifeltoren stonden. Dit was omstreeks half 10. Het was heel erg druk in de stad en dat betekende dus ook zeer traag rijden. Luc reed vooraan en Kris hield te weinig afstand. Hierdoor botste hij even tegen Luc aan met als gevolg dat zijn fiets omging zonder dat zijn schoenen uit de klikpedalen klikte. (Ze hebben schoenen die vastklikken op hun pedalen.) Dus Kris met fiets en al om. De zakken die op de fiets hingen hebben de grootste schok opgevangen waardoor de schade beperkt bleef tot enkel wat krassen op de rechtse spiegel. Later hebben we nog gebeld en ge-sms't om te bespreken hoe we de foto's het goedkoopst konden doorsturen. Ik dacht dat ik er met 1 telefoontje vanaf zou zijn, niet dus. Veel zoeken en niet vinden op internet, bellen, nog bellen en bespreken met Kris. En al zijn die foto's niet van grote kwaliteit omdat ze per GSM gemaild worden, vinden we het toch belangrijk dat jullie af en toe een beeld kunnen plakken bij de tekst. Kris en Luc hebben vooral gefietst vandaag en dat brengt hun 157 km verder tot in Chateaudun. De meeste kilometers legden ze af in de namiddag. Berg af met de wind in de rug reden ze door verlaten dorpjes. Regelmatig stoppen ze bij een gemeentehuis,... om genoeg stempels in hun boekje te verzamelen. Zo kwamen ze vandaag bij een gemeentehuis dat later een schooltje bleek te zijn. De jonge kinderen vroegen wie ze waren en wat ze kwamen doen. En dan liepen ze super enthousiast richting juf om daar te vertellen dat die heren 2000 km! gingen rijden! Wat een bewondering! Nu weten ze een beetje hoe het voelt om Tom Boonen te zijn! Haha! Omdat ze tegen de avond een slaapplek zochten zijn ze enkele kilometers van hun route afgeweken. Al bij al valt die omweg nog goed mee! Slapen doen ze vannacht weer op hotel en Kris dacht dat op het menu Pizza zal staan... De mensen zijn zeer vriendelijk en de oudere mensen maken zeer graag tijd om een babbeltje te slaan met de Belgische mannen!

Voor diegene die gisteren nog niet jaloers waren...

6 opmerkingen:

karlien zei

De oudere mensen die interesse hebben in deze heren...zijn misschien oudere 'Françaises';-)? Misschien hebben zij geen internet in die dorpjes met slechts enkele huizen, maar het uploaden vd foto's gaat wellicht eenvoudiger in een internetcafé (daar temidden van de velden...;) of via de pc van het hotel?? Ook al zou dit niet dagelijks zijn, geen nood Els, dan kijken we nóg meer uit naar je blog vd volgende dag!
groeten,
karlien

Paul Baerts zei

De mannen zijn goed bezig. Wel leuk om dit via internet dagelijks te kunnen volgen.

Groetjes
Paul

de wielertoeristen van GSM zei

Zoals ik al eerder zei, maar nu zonder schrijffout! Als ze kunnen gaan ze op internet. Maar dat is dus ook niet altijd zo eenvoudig en neemt soms veel tijd in beslag.
Luc heeft gisteren hun route aangepast.Kris heeft deze morgen (3/04)vlug even de blog bekeken. Misschien Luc ook, zover heb ik geen informatie.Groeten ELS

Katleen Vos zei

Tof zo te kunnen volgen én te lezen dat Kris en Luc het zo goed doen!
Ik duim dat alles verder vlot verloopt!

Toitoi!
Groetjes
Katleen

Erwin Jorissen zei

Goed bezig mannen/collega's

Wij volgen hier vol spanning jullie avonturen.

Succes met wat nog komen gaat!

Groetjes, Erwin

Peter E. zei

hey mannen,

goed bezig daar! kijk elke dag op de blog. Super dat we het avontuur zo kunnen volgen!

veel succes en vooral geniet er zo veel mogelijk van!

greetz

Peter