Over ons

Mijn foto
Twee leerkrachten van de Gemeentelijke Secundaire School Munsterbilzen gaan op vrijdag 30 maart 2012 met de trekfiets voor het goede doel naar Santiago de Compostela. Zij maken hierbij een fietstocht van 2000 km op 2 weken tijd. Tijdens deze periode verlaten ze hun gezin op het thuisfront voor het steunen van gezinnen in nood.

Dag 8: Vrijdag 6 april 2012

Gisteren was Karlien (vrouw van Luc) en Katrijn (dochter van Luc) op bezoek (het was SUPERLEUK!) Karlien vertelde dat Kris en Luc een zekere boer Charel waren tegengekomen op hun weg. Kris ging recht op de man af en vroeg hem "Mijnheer kunt u ons de weg naar Compostela wijzen?". Luc kon niet meer van het lachen! Ocharme die man, hij wist niet wat hij moest antwoorden of waar kijken!
Langs de zee rijden zou zoveel plezanter geweest zijn als ze niet met regen vertrokken waren. In de namiddag zaten ze tussen twee dorpen in (de dorpen daar liggen een 20 km uit elkaar) toen een onweer kwam opzetten, in het eerst volgende dorp zijn ze dan gaan schuilen. Ze zitten nu 137 km verder en willen de dag zo vlug mogelijk vergeten! Jammer als je bedenkt dat het wel zo'n 20 graden was en dat ze zelfs even met T-shirt hebben kunnen fietsen. Luc moet nu zijn bilspier verzorgen met koude en een spierontspanner. Kris heeft genoeg aan een lippenbalsem. Ook Luc had enkele dagen terug last van zijn lippen. Nog geen grote zorgen en het komt in orde! Ze aten vanavond Pizza, Kris koude omdat ik hem heb gebeld terwijl ze aten. Luc was blij, zo had hij ook eens als eerste gedaan met eten! Slapen doen ze weer in een Chambre d'hôte waar ook Duitsers en Spanjaarden overnachten.
Luc gisterenavond met een spaghetti en een Bordeauxwijn omdat ze toch in die streek zaten! 

Boer Charel hebben ze niet meer nodig, vanaf nu kunnen ze de platen volgen!

6 opmerkingen:

Miranda zei

Woehoe! Over de helft!!YOU ROCK GUYS!!!!
Dos cervezas por favor!!!
Gr.M-E-J

Van de Voorde Danny zei

Al over de helft mannen, dat wil dus zeggen dat de weg terug vanaf nu langer is dan de weg vooruit, als dat geen mooi vooruitzicht is.
Ik dacht dat de echte mannen op de lasafdeling zaten, maar na deze prestatie kan ik alleen maar mijn mening herzien. :-)

groetjes Danny

Daniël zei

Prachtige prestatie mannen, volhouden en genieten. Hier duimen we voor jullie!!
Anja Daniël Jens en Lien.

karlien zei

Els heeft een avondje 'uit'dus laat ik via deze weg wat weten.
Luc smste me het volgende:
'Hola, we zitten in Spanje zonder dat we het wisten. We dachten dat we nog niet zo ver zaten, omdat we geen naamplaat gezien hadden, alleen veel politie. Het is dan ook Baskenland. Erg bergachtige route vandaag,125km. Hebben in een echte wolkbreuk gezeten. Hebben honger maar de zaak hier gaat pas open om 20u (19u30 bij sms).We zitten in de bergen in Vera de Bidasoa en hier is NIETS. Mijn knie is dik aan de achterkant en doet alleen pijn als ik eraan kom.'

Luc zit al 2dagen met een peesontsteking achteraan de Re-knie. Voordien nooit eerder gevoeld...Hij heeft zijn zadel wat lager gezet om strekking van het been te voorkomen. Blijkbaar gaat dat wat beter, samen met de nodige ontstekingsremmers. Maar zijn knie is dik ... We zullen zien. Morgen fietsen ze richting Pamplona en worden ze om 6u45(!) aan het ontbijt verwacht. Om zoals gepland vrijdag aan te komen in Compostela zouden ze 132km per dag moeten doen (met of zonder bergen of pijn). Vanmorgen waren ze moreel terug opgekrikt door het zeer sympathieke gastgezin. Dit was nodig na de druilerige dag van gisteren. Benieuwd hoe ze zich morgen voelen.
Groetjes,
karlien

Anoniem zei

Dag Kris en Luc,
al meer dan een week volgen wij jullie reis/pelgrimstocht naar Compstella. Proficiat met jullie prestatie tot nu toe. Jullie zijn al over meer dan de helft, dus vanaf nu kunnen jullie zeker aftellen. Doe het nog goed. Wij duimen hier voor jullie.
De Bamskes

HEIDI zei

proficiat mannen, topprestatie en leuk om zo te volgen.. hoop dat jullie gezond en wel weer terugkeren (ik heb maandagochtend 1ste uur TB dus hoop niet dat ik jullie moet vervangen.. hahaha.. Heidi